Korte voorstelling Centraal Bohemen

Voorstelling van een toeristische streek: Centraal Bohemen.


Een zeer belangrijke toeristische streek in Tsjechië is toch wel het Centraal Bohemen. Het gebied heeft een straal van ongeveer een 80 kilometers rondom de hoofdstad Praag. Centraal Bohemen staat voornamelijk bekend om de natuur en daarnaast de vele historische bezienswaardigheden. 
 
Als je het landschap bekijkt is er voor ieder wat wils. Zo zijn er vele heuvels, diepe dalen, veel weilanden maar ook uitgestrekte bosgebieden. Bohemen staat tevens bekend als waterrijk gebied met meren en rivieren. De belangrijkste hiervan zijn de Berounka, Elbe, Moldau en de Jizera.

Naast de prachtige hoofdstad Praag kent Centraal Bohemen nog een zeer belangrijke stad waar jaarlijks duizenden toeristen komen. Kutna Hora. Het is een middeleeuwse en zeer rijke stad wat in de 12e eeuw werd opgericht als mijnbouwnederzetting. In de stad vond men vele rijke zilvervoorraden. Doordat het een rijke stad was, vind men hier vele prachtige gebouwen. De bekende Sint Jacobskerk staat welleswaar een beetje scheef, maar dit komt door een ingezakte zilvermijn die eronder ligt. Kutna Hora kent een rijke en interessante geschiedenis en is de belangrijkste historische stad van Tsjechië.

Centraal Bohemen heeft vele bezienswaardigheden. Denk aan steden, natuur, stuwmeren en daarnaast zeker de kastelen, burchten en kloosters. Een van de belangrijkste kastelen in Tsjechië is Karlstejn gelegen in de gelijknamige stad. Dit kasteel werd ingewijd in 1357 en er is zeer veel van bewaard gebleven. Het kasteel is gebouwd met behulp van halfedelstenen en versierd met 129 historische schilderijen. In Podebrady ligt dan weer een kasteel dat gekenmerkt wordt door de aparte bouw, namelijk met cilindervormige torens. Tevens is deze stad een kuuroord wat vele mensen jaarlijks bezoeken om genezen te worden van allerhande kwalen.

Andere, zeker interessante bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld:
  • Slot Lanov in Krivoklat
  • Mijnmuseum in Pribram
  • 14 eeuwse kapel van de Allerheilige gelegen bij Kutna Hora en in 1870 gebouwd door middel van botten en geraamten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten