Klimaat in TsjechieTsjechië: Het Klimaat.

Over het algemeen heeft Tsjechië een vrij stabiel landklimaat. Het heeft warme zomers en vaak koude winters. Per gebied zit hier wel weer verschil in. In het Reuzengebergte bijvoorbeeld is het vaak kouder dan in Zuid-Bohemen. De gemiddelde temperatuur is omstreeks januari overdag -0.4 graden. In de zomermaanden ligt het gemiddelde rond de 20.8 graden.

In de verschillende regio’s kan het erg nat zijn in mei tot en met augustus. De gemiddelde neerslag ligt dan rond de 59-63 mm. De bergen zijn ook hier weer van invloed op de weersomstandigheden.

De zomers in Tsjechië zijn vaak goed vertoeven. Zowel in de dalen als in de bergen kan de temperatuur flink oplopen. Het heeft een landklimaat en een zeeklimaat en in principe geniet men dus van het beste van twee werelden.

De winters zijn kouder dan in België. Men vindt dan, zeker in het Reuzengebergte, flink wat sneeuw. Een geliefd vakantieoord voor wintersporters.

Extreem weer vindt men zelden in Tsjechië. De bergen houden de orkanen buiten en ook echt wateroverlast komt niet zo heel veel voor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten