Informatie Tsjechie

Korte inleiding van het land Tsjechië.

Tsjechië is een land met een hart. Een land met een geschiedenis en een land met zijn eigen pracht en praal. Tsjechië heeft voor mij een belangrijke betekenis, een jeugdliefde kan ik wel zeggen. Het land heeft zoveel te bieden.

Tsjechië heet officieel; Ceská Republika. In het kort wordt het ook wel Cesko genoemd, maar de Tsjechen nemen u dit niet in dank af. Het land ligt in Midden-Europa en heeft een oppervlakte van gemiddeld 78.864 Km2. Dit gebied is verdeeld in de Bohemen en Moravië.

Tsjechië grenst in het oosten aan Slowakije. Vroeger waren zij een land namelijk Tsjecho-Slowakije maar sinds 1992 zijn zij gescheiden door de zogenaamde “Fluwelen Scheiding”. Het noordoosten grenst aan Polen, het zuiden aan Oostenrijk en het westen en het zuidwesten grenst aan Duitsland. Het land telt zijn 10 miljoen inwoners wat de bevolkingsdichtheid stelt op ongeveer 130 personen per km2. Sinds 2004 is Tsjechië toegetreden tot de EU en het is tot op heden nog steeds een van de lidstaten van het Europees Parlement.

Het land grenst niet aan de zee maar kent wel enorm veel prachtige meren en rivieren. Ook kan men genieten van bos, heuvels en het Reuzengebergte. Eveneens kent het land een sterke vulkanische activiteit waar warmtebronnen uit ontstaan. In deze streken vindt men dan ook veel bekende Kuuroorden waaronder de meeste bekende in Karlovy Vary.

Daarnaast kent Tsjechië een aantal zeer bijzondere en historische steden. Zo is de hoofdstad Praag een stad waar men veel cultuur vindt. Denk dan aan de historische gebouwen, burchten, kathedralen en andere bezienswaardigheden. Tevens is het middeleeuws stadje Český Krumlov een bijzondere plek. Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige en belangrijke steden zoals: Kutná Hora met haar zilvermijnen, Vyšší Brod met haar bekende 13 eeuwse cisterciënzer klooster en Pilzen met zijn bierbrouwerij.


Ik hoop met dit artikel wat meer informatie over dit prachtige land te kunnen delen met anderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten