woensdag 19 augustus 2015

Tsjechië de hele dag in mijn hoofd.

Tsjechië letterlijk de hele dag in mijn hoofd.

Het klinkt waarschijnlijk bizar, maar onze emigratieplannen zitten de hele dag in mijn hoofd. Bij praktisch alles wat ik doe bedenk ik mij hoe dit zal zijn als wij echt weg zijn. Zo kreeg ik vandaag mijn nieuwe gsm binnen......mijn oude viel blijkbaar op het juiste moment kapot. (altijd positief blijven) Na het omzetten van de sim-kaart en het installeren van het ding, opgeladen was hij gelukkig al, maar eens bekijken wat ik nu eigenlijk allemaal met de App store kon aanvangen....

Ja ik weet het, IEDEREEN, gebruikt een smartphone en ondanks dat mijn vorige telefoon ook diverse van die functies had, gebruikte ik er nooit! Via de facebookpagina Genieten in Tsjechië, waar ik al een tijdje lid van ben, had ik echter gehoord over een App waarmee je de taal kon leren.....nog een manier om de Tsjechische taal onder de knie te krijgen kan nooit kwaad toch?

Dus, na lang prullen met mijn nieuwe speeltje had ik het gevonden en sneller dan verwacht stond de cursus erop. Helemaal blij! Ondertussen maar Ocko opgezet op tv (Tsjechische Muziekzender) om mijzelf maar weer te motiveren....niks zo leuk als bepaalde woorden verstaan ;)

De App is overigens van Utalk en via Google Play store te verkregen (hier komt ook de foto vandaan)

Schoonmoeder denkt ook mee....