maandag 4 januari 2016

Volgende stap naar emigratie naar Tsjechië

Vandaag hebben wij geprofiteerd van het feit dat de kids weer naar school gingen en wij dus de tijd hadden voor een rondje telefoontjes naar de Notaris en andere zaken. Daarnaast hebben we gezorgd dat er morgen twee ramen zijn, de twee ramen die nog vervangen moesten worden voordat wij ons huis te koop kunnen gaan zetten. Morgen worden ze geplaatst dus weer een stapje vooruit. Dan nog een likje verf her en der en dan kan het huis eind van de week de markt op. Erg spannend allemaal!

Een mooi aanbod voor een tijdelijk huisje in Tsjechië


Vlak na ons bezoek aan Cesky Krumlov, waar mijn man en ik alleen heen waren om te genieten, informatie te verzamelen en om onze bankpassen op te halen, kregen wij een mail van F. Deze gaf ons een machtig aanbod. Een huurwoning die wij tijdelijk kunnen betrekken zodat wij onze hypotheek in CZ makkelijker in orde kunnen brengen. Ondertussen zijn wij al bij hem thuis geweest en hebben wij een enorm leuk contact gehad. Uiteraard zijn wij heel dankbaar voor het aanbod echter, het ligt in Noord Oost Bohemen, wat dus een klein beetje uit de richting van onze droombestemming is.
Echter, dit gebied waar de woning ligt, is eigenlijk direct ook het enige gebied wat wij niet kennen. Dus hebben wij besloten om eind deze maand te gaan kijken en dan een beslissing te nemen om de woning te nemen. (wat hoogstwaarschijnlijk wel het geval zal zijn) Mijn papa en ik gaan alleen, dat is praktischer met het werk van de man en eveneens ook even makkelijker vanwege de school van de kinderen.

Wat betreft de hypotheek, we hebben een goed gesprek gehad met de bank en het is mogelijk met mijn salaris, mijn man zijn ouderschapsverlof en eventueel (voor een hoger bedrag) mijn papa zijn borgstelling een pand aan te schaffen. De makkelijkste manier is zes maanden inwoner zijn, zes maanden lonen op de rekening laten komen en een aanbetaling van een 5% te doen. Dit is in principe het makkelijkste. In Tsjechië is het nog steeds kosten verkoper. Uiteraard is het dan wel handig dat er mensen zijn die de stukken kunnen vertalen en ook dit kost geld. Daarom hebben wij een crowdfunding opgezet. Voor een minimaal bedrag kunnen mijn lezers ons helpen onze droom waar te maken.

De link is te vinden via HIER

Zoals jullie weten is het de bedoeling straks een leuke vakantieplek te maken voor de grote gezinnen en de speciale kinderen. Denk dan aan autistische kinderen, kinderen met adhd, add, verstandelijke beperking ect. Onze pony's gaan mee om ook deze kinderen de kans te geven. Paarden zijn tenslotte een goede therapie. Uiteraard is het de bedoeling ook de officiele inwoners hierin te betrekken.
Indien jullie dus echt geloof hebben in ons kunnen dan zou het heel erg veel voor ons betekenen als jullie ons willen steunen.