Tsjechie: Inwoners, Taal, Godsdienst
Tsjechië: De Inwoners, taal, godsdienst, economie en betaalmiddel.

De inwoners van Tsjechië noemen wij Tsjechen. Zij spreken Tsjechisch. Het is oorspronkelijk een Slavische taal en is vaak enorm moeilijk aan te leren voor ons Nederlandstaligen. Het Tsjechisch kent, net als in andere landen, ook nog verschillende dialecten.

Onder de bevolking zien we twee belangrijke bevolkingsgroepen die tevens ook de oorspronkelijke bewoners waren namelijk de Tsjechen en de Moraviërs. De grootste groep, ruim 80% noemt zichzelf Tsjech terwijl ongeveer 13% zichzelf Moravisch voelt. Een klein aantal Slowaken, Hongaren, Polen en Duitsers maken eveneens deel uit van de Tsjechische bevolking. Het kleinste aantal vormen de zigeuners en de Romani. Zij blijven echter niet graag in het land omdat zij zeer zwaar gediscrimineerd worden.

De Tsjechen zijn over het algemeen niet erg gelovig. De meesten (59%) beschouwt zichzelf als atheïst. Maar een goede 26% noemt zich rooms-katholiek en maar een kleine 4% is Protestant. Wel geloven zij vaak in oudere volksverhalen en zijn zij dus vrij vaak bijgelovig, tegenwoordig wordt dit volksgeloof genoemd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten