zondag 31 juli 2016

Paar drukke dagen in Vrčeň, Plzeň en Nepomuk.Paar drukke dagen in Vrčeň, Plzeň en Nepomuk.


Het waren de dagen wel, maar wel hele fijne dagen ondanks dat het niet enkel maar ontspanning is geweest. Vrijdag hebben wij het verlate uitstapje naar de Zoo in Plzen gemaakt en ook het Dinopark is bezocht. Zaterdag is er al een begin gemaakt aan de verbouwing. De materialen zijn naar boven gesjouwd, de eerste stenen voor de slaapkamers vastgezet op de grond en er is buiten het een en ander opgeruimd. Tevens kregen wij onverwacht bezoek! Zondag hebben wij allemaal ons werk gedaan, zowel geld verdienen (ikke) als de mannen die begonnen zijn aan de eerste slaapkamers boven als het samen hout zagen en plaatsen voor het valse plafond. Eveneens even naar de race voor historische motors in Nepomuk geweest.Bezoek aan de Zoo Plzeň.Stukje uitleg over de Zoo: De Zoo in Pilsen opende haar deuren in 1926 al. Het is dus een oude dierentuin. Toen stond de Zoo nog in een ander gebied van Pilsen dan waar het nu ligt. In 1963 was de ruimte te klein en verhuisde de dierentuin naar Pilsen 1. De officiële naam is: Zoologická a botanická zahrada města Plzně, letterlijk Zoölogische en botanische tuin van de stad Pilsen.

Dat deze dierentuin een pracht aan vegetatie heeft was ons wel direct duidelijk. Planten, struiken, bloemen uit verschillende delen van de wereld groeiden hier op hun best. Overal stonden bordjes bij. Mijn mening, en let op dit is mijn mening, ik had het gevoel dat er meer aandacht naar de beplanting ging dan naar de dieren zelf. Al moet ik zeggen dat er heel wat apen zitten, de berenverblijven groot en prachtig zijn en er tal van schildpadden te vinden zijn. Het is een hele klim, maar eenmaal boven heb je naast de dieren van de boerderij en het Dinopark (apart van de Zoo) tevens een prachtig uitzicht over de stad.
De kids vonden de Zoo fantastisch. Zij genoten van de klim, het zien van zoveel verschillende dieren en ook de speeltuin viel in de smaak. Het leuke aan de wandeling was het feit dat er aapjes los liepen op bepaalde stukken. Natuurlijk werd daar meteen geaaid en mee gespeeld. Waar kan je zoiets doen toch? Jade was helemaal gek van “Billenbloot” ofwel Velbloud wat Kameel betekent. Het was een behoorlijke klim naar boven op zoek naar het Dinopark. Wij hadden combitickets genomen zodat wij van beiden parken konden genieten.
Dinopark Plzen, leuk voor de kleinsten.Het Dinopark ligt boven op de berg en is ook los van de Zoo toegankelijk. Het is eigenlijk een klein park. Met een uur waren wij er doorheen en wilden de kinderen de dierentuin weer in. Wel prachtig zijn de bewegende levensgrote Dino’s. Ook is er een 3D film te zien. In de zandbak kunnen de kinderen dino botten opgraven en er is genoeg om te snoepen te vinden. Maar, voor mij viel het een beetje tegen. Buiten dat het parkje mooie Dino’s had en een prachtig uitzicht over de stad, was het meer een grote speeltuin met bewegende beelden eromheen. De kids vonden het dus voor even leuk, maar de dierentuin was voor hen toch leuker.
Al bij al toch een zeer vermoeiende dag en iedereen lag ook al redelijk op tijd in bed. Wat maar goed was ook, want zaterdag zijn de eerste verbouwingen begonnen.
Weekend? Wat is dat? Aan het verbouwen.Zaterdag ochtend was iedereen op tijd op. Ikzelf begon met werk achter de computer, de kinderen begonnen buiten lekker creatief bezig te gaan en Kenny en pap zijn spullen gaan sjouwen nadat pap terug was van Pilzen om deurmaten op te meten. Nadat alles boven stond is pap begonnen met het verder uitmeten en de eerste rij stenen metselen voor de slaapkamer muren.
Het gaat nu over het bovenste gedeelte van de aanbouw wat pap zijn woning wordt. Boven hem komt voor hem 1 slaapkamer met badkamer. Aansluitend wordt een begin gemaakt van onze slaapkamers. Op dit gedeelte een kleinere van ongeveer 9 m2 en een zeer grote van een 20 m2 ongeveer. Ook komt hierboven voor ons de badkamer.

Kenny is dan aan de slag gegaan met het klimop vrij maken van het werkhuis. Het is tamelijk zonde wanneer er een prachtige houten schuur staat die zelfs van binnen begroeid raakt met klimop waardoor de ramen en alles dicht zaten. Na een goede dag trekken, vegen, opruimen hebben we een grotere schuur erbij dan wij dachten!

Zelf heb ik mij naast werken vooral bezig gehouden met de was, de stal mesten, water geven aan Lunabelle, de hondjes verzorgen en bezig blijven met de kids. Ook heb ik een tekening voor de weide gemaakt. Ik wil er een paddock paradise van maken, naast verschillende weides, maar ben er nog niet echt uit hoe en wat het gaat worden. Een berg hebben we al, een wandelpad ook, verschillende natuurlijke schuilpunten (bomen, struiken) zijn ook voldoende te vinden. Dus van daaruit weer verder denken.

Net toen wij in de weide waren om mijn eerste schets nog eens na te meten stond er ineens een koppel aan de deur. Ik was best verbaasd Nederlanders te zien die ik niet kende. Zij hadden per toeval mijn blog gevonden en dachten, waarom niet eens langsgaan? Zijzelf wonen ongeveer 4 maanden per jaar hier iets verderop en ook zij zijn al vanaf 1991 hier op vakantie gekomen. Leuk dit van mensen te horen en leuk te weten dat mijn blog serieus gelezen wordt! Ook al ben ik niet iemand die van spontaan bezoek houdt ;) Het was toch erg gezellig! Binnenkort gaan wij hun stekje bekijken.

Zaterdag avond nog wat gewerkt en lekker thuis frietjes gebakken. Vroeg naar bed want iedereen was voldaan moe.
Zondag rustdag? Dacht het niet!


Zondag waren de kids, mijn vader en ik er erg vroeg uit. Manlief lag nog wat na te dutten toen pap al naar boven ging om te beginnen aan het uitmeten van het te maken vals plafond op de aanbouw. Zelf meteen aan het werk gegaan en toen Kenny wakker was heeft hij Lunabelle buiten gezet. Maar niet voor lang! Kenny was net boven om te helpen toen de bui los barstte. Onweer en flinke regen.
Snel, in pyama, naar buiten geschoten, stal schoongemaakt, hooi gelegd en Lunabelle gekalmeerd om haar binnen te laten. Staldeur open gelaten zodat ze nog in de tuin kon wandelen, maar ze koos toch liever voor haar droge stal. Zelf volledig doorweekt geworden en toch was het genieten dat ik dit zelf kon doen. Voelde mij net een Penny meisje haha.

Daarna nog wat gewerkt en toen, in oude kleding, naar boven. Helpen zagen, helpen spijkers in het hout slaan ect.
Wij hadden de kinderen beloofd even te gaan kijken bij een race van historische motors in Nepomuk. Het was, ondanks de regen, toch een leuke ervaring. Prachtig die oude motors te zien en vooral…..te horen. Jammer van de natte wegen (deze ligt er pas een week of wat) want daardoor konden ze niet echt doortrekken. Maar toch was het wel machtig om te zien!
Daarna soep met brood, man en paps weer naar boven. Alle balken zitten erin voor het vals plafond. Hard gewerkt dus! Zelf deze blog geschreven.
Morgen vertrekt de man met de oudste terug naar België voor het ophalen van de laatste spullen. Zelf moet ik om 7.45 uur in de ochtend al bij de Vreemdelingenpolitie zijn om mijzelf en de kinderen in te schrijven om alle laatste paperassen in orde te brengen. Woensdag zijn ze weer terug en starten ik, mijn pap en de twee oudste kids aan de eerste les Tsjechisch. Erg benieuwd hoe dat zal lukken.

En dan nu…..rusten en naar bed :)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten