maandag 10 augustus 2015

Vakantie Tsjechië: Deel 2 Maandag, verjaardag van Jade en de Zoo in Jihlava

Vakantie Tsjechië: Deel 2 Maandag, verjaardag van Jade en de Zoo in Jihlava

Maandag waren wij al vroeg wakker. Onze jongste dochter Jade werd alweer drie jaar. Wat gaat de tijd toch snel! De uit Belgie meegenomen cadeautjes werden boven gehaald. Madam zelf lag nog heerlijk in dromenland en haar moesten wij dus nog even wakker maken.....ook niet slecht! Ze is dan nog even zo heerlijk knuffelig!

Allereerst natuurlijk mama en papa op bed, in het fijne vakantiehuis. De bedden lagen trouwens heerlijk! Ook wel iets bijzonders voor de Tsjechische huisjes. De dikke dekbedden waren eigenlijk overbodig maar zelfs de kinderen konden het niet laten er toch onder te duiken...Natuurlijk moest er nog even flink gespeeld worden. Nu zijn wij een echt paardengezin, dus niet zo verwonderlijk dat onze kleine meid ook dol is op paardjes en in het bijzonder My Little Pony ;)

Uitstap Jihlava Zoo.


Na het aankleden en het ontbijt, vertrokken we met de hele groep naar Jihlava. In Jihlava ligt midden in het centrum een grote Zoo. Een pracht van een dierentuin, geïnspireerd op Afrika. 

Een klein beetje uitleg erbij want het is echt een Zoo die iedereen, naast uiteraard de grootste Zoo in Praag, eens zou moeten bezoeken.

"The zoo without bars" is de enige Zoo in Tsjechie waar de dieren gehuisvest worden zonder dat ze achter tralies staan. Je kan ze dus enorm goed zien en leven er vrij natuurlijk. Jihlava Zoo heeft 200 verschillende dieren en er zijn 17 diersoorten die ingedeeld zijn in het Europees Fokprogramma. De belangrijkste in deze dierentuin zijn de reptielen, de apen en de katachtigen.


Een leuk weetje is dat zij zowel de kleinste dieren als de grootste dieren van de wereld huisvesten. 
De kleinsten zijn: Een aanverwant aan de Sumatraanse tijger, een kleine Maleisische Beer, de kleinste otter en een mini dwergzijde aapje.
De grootste zijn: Een Giant rode Kangoeroe en de grootste Capybara wat een knaagdier is. 

Dat is nog niet alles, Jihlava Zoo telt de grootste verscheidenheid van Penseelaapjes en Tamarins in de gehele Tsjechische Republiek!

Voor de kinderen een hele beleving natuurlijk, ze hebben zelfs een Giraffe geaaid zo dicht konden ze erbij komen. Er zijn een aantal speeltuinen, grotten met nachtdieren en zelfs een kinderautobaan. De verschillende drankautomaten (met gelukkig ook heel veel koffiesoorten) en de verschillende eet-en drinkgelegenheden maakte deze dag om nooit te vergeten! Een super verjaardag voor Jade en een prachtige belevenis voor ons allemaal. Oh jah....ik vergeet bijna het pracht uitzicht te vermelden....Geen opmerkingen:

Een reactie posten