woensdag 19 augustus 2015

Tsjechië de hele dag in mijn hoofd.

Tsjechië letterlijk de hele dag in mijn hoofd.

Het klinkt waarschijnlijk bizar, maar onze emigratieplannen zitten de hele dag in mijn hoofd. Bij praktisch alles wat ik doe bedenk ik mij hoe dit zal zijn als wij echt weg zijn. Zo kreeg ik vandaag mijn nieuwe gsm binnen......mijn oude viel blijkbaar op het juiste moment kapot. (altijd positief blijven) Na het omzetten van de sim-kaart en het installeren van het ding, opgeladen was hij gelukkig al, maar eens bekijken wat ik nu eigenlijk allemaal met de App store kon aanvangen....

Ja ik weet het, IEDEREEN, gebruikt een smartphone en ondanks dat mijn vorige telefoon ook diverse van die functies had, gebruikte ik er nooit! Via de facebookpagina Genieten in Tsjechië, waar ik al een tijdje lid van ben, had ik echter gehoord over een App waarmee je de taal kon leren.....nog een manier om de Tsjechische taal onder de knie te krijgen kan nooit kwaad toch?

Dus, na lang prullen met mijn nieuwe speeltje had ik het gevonden en sneller dan verwacht stond de cursus erop. Helemaal blij! Ondertussen maar Ocko opgezet op tv (Tsjechische Muziekzender) om mijzelf maar weer te motiveren....niks zo leuk als bepaalde woorden verstaan ;)

De App is overigens van Utalk en via Google Play store te verkregen (hier komt ook de foto vandaan)

Schoonmoeder denkt ook mee....

Ondanks dat ze het in het begin allemaal niet zo geloofde denkt mijn schoonmoeder toch wel mee. Ze kwam even op de koffie en uiteraard ging het gesprek al snel over Tsjechië. Nu zitten wij nog over verschillende dingen te dubben....verkopen wij direct ons domů (huis), of hoe gaan wij dit nu precies oplossen?

Wij zijn er al uit dat wij sowieso eerst willen gaan huren. Wij willen zeker zijn van onze zaak en eerst inburgeren voordat wij daadwerkelijk over willen gaan tot koop. Ook wel zo eerlijk tegenover de kinderen want hoewel nu enthousiast, er wonen kan toch voor hen ook tegenvallen. Kunnen wij dan terug? Ja natuurlijk! Maar is het dan wel zo verstandig om ons huis te verkopen of niet?

Ikzelf denk: Ja! Dat geld kunnen wij goed gebruiken en er valt een serieuze kostenpost weg. Twee huizen onderhouden met een man, die in het begin, geen inkomsten heeft, is niet echt haalbaar.

Schoonmoeder denkt: Verhuren. Tsja, ok, maar daarbij komen ook haken en ogen. Wat als er iets stuk gaat? Hoe kunnen wij om de haverklap op en neer reizen? Inkomstenbelasting uit onroerend goed....
Dus....tweede idee was om steeds maar voor 2 of 3 maanden in Tsjechië te gaan wonen. Maar dat noem ik geen wonen, dan ben je gewoon heel vaak op vakantie....

Gelukkig is ze enthousiast en denkt ze met ons mee....zonder negatief te zijn en zonder te veroordelen. Al een erg prettige gewaarwording.

Och, ik denk er maar lekker aan, al word ik af en toe ook gek van mijzelf.....en denk ik er even niet aan, dan is er wel een ander die erover begint....

1 opmerking:

  1. Jawel en er zijn steeds meer vreemde mensen die ons op alle mogelijke manieren helpen.....zeldzaam...

    BeantwoordenVerwijderen